2. Ples Akademie českého veteránismu

22.01.2016 11:26

 

V pátek 15. ledna 2016 se v TopHotelu Praha na Chodově konal 2. Ples Akademie českého veteránismu. Vstup do sálu Praha, který se stal na tento večer centrem veteránské zábavy, byl umožněn od 19:00 hodin, kdy začali přicházet první hosté. Počet účastníků z minulého roku byl překonán, a tak hosté zaplnili skoro všechna místa k sezení. Ples i raut zahájil jeden ze zakladatelů Poháru Federace a viceprezident FKHV ČR Jaroslav Větvička něco málo po dvacáté hodině, a pak už začala první možnost ukázat své taneční dovednosti. Svou hudbou doprovázela tanečníky kapela Swing Melody Ostrov pod taktovkou pana kapelníka Jana Veverky.

Tanec byl přerušen až v okamžiku, kdy nastal čas pro vyhlášení Poháru Federace. V roce 2015 se jel první ročník této soutěže, ve které se hodnotí účast a umístění jezdců na pohárových akcích. Vyhlášeny byly dvě kategorie – AUTO a MOTO, obě po prvních třech místech. Nejprve si ceny přišli převzít pořadatelé jednotlivých akcí a až poté jezdci. Vítězi se stali:

 

AUTO

(Příjmení, Jméno, Klub, Body)

1. Petschke Karel ACC Praha 145

2. Sládek Bohumír VCC Praha 49

3. Hušek Tomáš VCC Praha 39

MOTO

(Příjmení, Jméno, Klub, Body)

1. Pokorný Petr London Douglas MCC, VCC Praha 72

2. Vyštejn Josef - 34

3. - 4. Šulcová Libuše SZV Praha, VCC Praha 30

3. - 4. Trusík Bronislav Slovácký VCC Uherské Hradiště 30

Veškeré výsledky naleznete na: https://www.fkhv.cz/akademie/pohar-federace/a2015/

Absolutní vítěz Karel Petschke převzal putovní pohár z rukou zástupců SKAM Olomouc – vítězů startovacího ročníku Poháru v roce 2014, kteří obdrželi za putovní pohár neméně krásnou náhradu.

Pak již přišla chvíle pro vyhlášení osobnosti veteránismu. Tuto čestnou cenu nemohl převzít nikdo jiný, než český malíř historických vozidel pan Václav Zapadlík. Jak řekl během vyhlášení viceprezident FKHV ČR Václav Kafka, toto ocenění patří panu Zapadlíkovi především pro jeho opravdové „srdce

veteránisty“. Ještě do února je možnost vidět výstavu známek pana Zapadlíka v Poštovním muzeu v Praze a od dubna tohoto roku pak bude probíhat výstava jeho obrazů v pražské výstavní síni Mánes.

Celé vyhlašování moderoval předseda Akademie Pavel Národa, který zároveň vyzval hosty plesu k účasti na Poháru Federace v roce 2016. Přihlášku naleznete  ZDE. Po další taneční části následovalo vyhlášení Fotosoutěže. Za sportovní komisi jej moderoval Tomáš Barnet. Fotosoutěž byla vypsána ve třech kategoriích - historické motocykly, historické automobily osobní, ostatní historická vozidla. Tabulka s vítězi:

 

Historické motocykly

Historické automobily

Ostatní historická vozidla

1.

Ladislav Šustr

Denisa Šulcová

Štěpán Rejha

2.

Vratislav Krejčíř

Rudolf Žalud

Stanislav Šustr

3.

Luboš Burda

Miroslav Záruba

Jaroslava Brutarová

Hned po fotosoutěži přišlo na řadu pěvecké a taneční vystoupení spolku „Omladina“ Vídeň. Poté pokračovala taneční zábava. Na závěr přišlo vyhlášení tomboly, které si vzal na starost člen Akademie a plesového výboru Jaroslav Mejzr. Hlavní cenou v tombole byla podepsaná reprodukce obrazu Václava Zapadlíka. Dále měli hosté možnost vyhrát například předplatné časopisu Oldtimer, poukazy na ponor na zkoušku věnované jednou z partnerských společností Potya nebo originální Pohár ze Šestidenní 1953, který do tomboly věnoval Veteran Car Club Praha. Po skončení tomboly proběhla poslední část taneční zábavy, hosté vydrželi až do konce a kapela musela ještě přidávat. Zakončení plesu tak proběhlo něco málo po jedné hodině. Teď už se můžeme jen se těšit na leden 2017 a 3. Ples Akademie českého veteránismu.

FOTOGALERII NALEZNETE NA NAŠEM FACEBOOKU.

Jiří Patočka

Ředitel 2. Plesu AČV

Tento článek vyšel také v časopisu Oldtimer

Foto: Jiří Kolínský

Zpět

 

TopHotel Praha                                   ReproM - Karel Mráz

 

Oldtimer magazín                                  PRESCO GROUP

 

NTM                                            POTYA