FKHV podpořila ukrajinské sběratele historických vozidel

14.04.2022 19:42

Prezidium FKHV na svém březnovém rozhodlo o vyčlenení částky 50 000 Kč na podporu ukrajinské národní autority FIVA - UAC. 

 

Poděkování prezidenta UAC:

Vážení přátelé a kolegové z Federace klubů historických vozů v ČR!

Jménem členů veřejné organizace „Ukrajinský automotoklub“, národního zástupce FIVA na Ukrajině, přijměte mé upřímné poděkování za dar, který jste nám v nedávné době poslali.

Ukrajinci nyní procházejí neuvěřitelně těžkými zkouškami: jsme zabíjeni, jsou ničena města, jsou odnímány domovy a příbuzní jsou od nás oddělování. Válka s Ruskem zasáhla každého, každý trpí nenapravitelné ztráty. Ohroženo je i naše dědictví, kulturní, technické a historické. UAC utrpěla osobně - v důsledku nepřátelských akcí byl částečně zničen hangár u Kyjeva, ve kterém byla uložena historická vozidla, část sbírky byla poškozena…

Nepřítel nás ale nemůže připravit o bojovnost a touhu po normální, evropské budoucnosti nás a našich dětí! Takže už více než měsíc bráníme každý kousek naší rodné země. Samozřejmě Ukrajina přežila jen díky dobrým přátelům s civilizovaných zemí světa a jejich obyvatelům, kteří viděli tu hrůzu a nespravedlnost, co se u nás děje, a pomohli co mohli.

Přišli jste nám na pomoc jako skuteční přátelé, zvláště v tak těžký čas. Ještě jednou vám děkujeme za vaši podporu! Určitě vám ještě v budoucnu poděkujeme a doufáme, že budeme mít příležitost se osobně setkat. Až válka skončí a vyhrajeme, vítáme vás na návštěvě u nás na Ukrajině! Doufáme, že toto je jen začátek dlouhého přátelství a partnerství mezi Federací klubů historických automobilů ČR a Ukrajinským automotoklubem! Zvláštní poděkování patří všem účastníkům prezidia FKHV, z jejichž iniciativy tato podpora vznikla.

Peníze, které jste nám převedli, plánujeme utratit na potřeby našich obránců, ukrajinské armády, kterým pomáháme na vlastní náklady. Nejprve jim pořidíme lékárničky, škrtidla CAT (Combat-Application-Tourniquet) 7 generace. Každý takový může zachránit život! Určitě vás budeme informovat o  tom, kam jsme investovali váš dar.

V případě jakéhokoli dotazu nebo potřeby ohledně Ukrajiny nás neváhejte kontaktovat, rádi vám pomůžeme.

 

S pozdravem,

prezident Ukrajinského automobilového klubu,

Anatolij Šumskij

Zpět