Ples Akademie českého Veteránismu

07.02.2015 19:40

Federace klubů historických vozidel ČR (FKHV ČR) pořádala 23. ledna 2015 ples, jehož součástí byla i charitativní sbírka veprospěch Dětského oddělení – pavilon 28 Psychiatrické nemocnice Bohnice. Výnos sbírky v podobě šeků na 30 000 Kč od FKHV ČR a na 5000 Kč od VCC ČR převzala vrchní sestra tohoto Dětského oddělení.

 

Jak bylo v úvodu plesu řečeno, jednalo se o ples všech přátel historických vozidel České republiky bez ohledu na spolkovou příslušnost a účastnili se ho i zástupci AVCC v AČR a AKHV pánové František Čečil a Marek Čvančara a další hosté. Na programu byla nejen klasická plesová zábava s programem známého moderátora pana Aleše Cibulky, ale též byla krátce vyhodnocena sezóna 2014 a předány ceny. Všem přihlášeným klubům do Poháru Federace byly předány ceny nultého ročníku 2014. Putovní Pohár Federace pak získal XVIII. Hanácké okruh, který pořá- dal 19. července 2014 SKAM Olomouc. Poháry pro osobnost roku 2014 byly uděleny Miroslavu Zikmundovi za dlouholetou činnost v oblasti motorismu a Karlu Kupkovi za dlouholetou činnost pro veteránské hnutí v ČR. Ceny fotosoutěže získali: Luděk Erlebach, Martin Kadlec, Štěpán Rejha, Jaroslava Brutarová, Josef Rouč, Lucie Laštůvková, Petr Koloc, Mirek Lízner, Helena Hniličková, Jiří Patočka, Antonín Pátek, Zdeněk Horák, Rudolf Žalud a Petr Schwarz. Přítomní byli informováni o činnosti komise Akademie českého veteránismu, která vznikla na přelomu roků 2013/2014 a jejíž aktuální složení je: Pavel Národa, Bedřich Danda, Petr Navrátil, Jaroslav Mejzr, Bořivoj Zábřeský, Antonín Matějka, Pavol Vávra, Jiří Patočka, Jaroslav Větvička, Rudolf Žalud, Václav Kafka a Jiří Černý. Hlavní činností zůstane i v roce 2015 sekce Poháru Federace. Další sekce Akademie českého veteránismu jsou zatím ve stádiu příprav. Jsou to: – sekce uchovávání pamětí historie československého motorismu, – sekce vzdělávání a konferencí, – sekce Trade and Skills podle FIVA (zachování řemesel), – sekce propagace veteránského hnutí. Všechny stávající a budoucí činnosti probíhají ve spolupráci s ostatními veteránskými aktivitami ČR – AVCC AČR, AKHV v ÚAMK. V závěru předávání cen byla vznesena výzva k pořadatelům akcí a k veteránské veřejnosti, aby se přihlásili do letošního Poháru Federace. Přihlášení jezdců je jednoduché na nových stránkách www.fkhv.cz.

Tento článek vyšel také v časopisu MotorJournal.

Za komisi Akademie českého veteránismu připravil Pavel Národa

Foto: Jaroslav Sejk

Zpět

Ples Akademie českého Veteránismu

/album/ples-akademie-ceskeho-veteranismu-vyhlaseni-poharu-federace/p1010236a-jpg/ /album/ples-akademie-ceskeho-veteranismu-vyhlaseni-poharu-federace/p1010255-jpg/ /album/ples-akademie-ceskeho-veteranismu-vyhlaseni-poharu-federace/p1010268-jpg/ /album/ples-akademie-ceskeho-veteranismu-vyhlaseni-poharu-federace/p1010270-jpg/